Vad händer egentligen?

En trött Irene och en bortglömd blogg senare.. Ja, frågan är, vad händer egentligen?
 
Vi börjar med den viktigaste först, stjärnan Beck. Han går otroligt bra för tillfället, känns stark och smidig i kroppen, lugn mentalt och pigg i temperamentet. Det optimala!
 
Måndag; Längre joggingtur utan egentligen några krav, bara mjukt stöd i handen. Det varvas mellan grusvägar och asfalt, med skrittpauser mellan, men med framåtgripande skritt där han verkligen får sträcka ut. Det blir en runda på allt mellan 6 och 9 kilometer.
 
Tisdag; Kortare runda med bara lite jogging i enstaka fall, annars blir det en skrittrunda på 3-5km, ofta i den lätta inkörningsvagnen, på antingen mjukare underlag eller grus/asfalt.
 
Onsdag; Tömkörningslektion för Bo Jenå, där det blir ett hårdare pass, det är ofta cavaletti på volt inblandat, övrigt voltarbete och skolor/sidvärtsrörelser. Här försöker jag att lägga in fler skrittpauser och att inte stå på volt så mycket, utan vi är mest runt fyrkanten. Här blir det högre krav på form och bakbensaktivitet, rätta böjningen och tempo.
 
Torsdag; Kortare runda med enbart skritt, grus/asfaltsväg för att få gå på lite hårdare underlag efter gårdagens pass i ridhus. Brukar bli mellan 3.5km här också, med inkörningsvagnen.
 
Fredag; Körlektion för Marie, där det också blir högre krav och intensivare pass. Här jobbar vi ofta med sidoförflyttningar, rakriktning och ställning/böjning i sidorna i olika övningar. Allt från ryggningsövningar till uppvändningar på meddellinjen.
 
Lördag; Brukar variera mellan uteritt i skritt, eller en skrittrunda på hårt underlag 3-5km. 
 
Söndag; Vila.
 
Men - ingen harvning? Nej, ingen harvning på grund av att någon "kompis" har bitit honom i lokstaden och han är fortfarande efter 4 veckor lite öm och svullen. Så jag riskerar ingenting. För det är inte värt det! Det är bättre att låta det läka ut ordentligt innan han behöver göra något arbete igen med loksele på.
 
Det här veckoschemat har funkar hittills, och som ni ser så går han "ordentligt" två dagar i veckan, tömkörningen för Bosse och körningen för Marie. Resten är skritt/återhämtningspass, mycket för att inte döda honom mentalt också, vilket är det viktigaste i mina ögon. Beck ska fortfarande tycka att det är roligt att sättas i vagn, varje dag. Gör han inte det, då har jag misslyckats totalt. Ett sådant schema är ju inte hugget i sten heller, det kan ändras lite hit och dit, men i grunden ser det ut på detta viset och detta har jag kört efter i ca 4 veckor och det funkar fint.
 
Veckan som kommer nu, ska han få en vilovecka helt. Mycket för den mentala biten, men också kroppsligt - att ifall det finns någon spänning eller underliggande seg träningsvärk eller liknande så får det ett litet "break" och återhämtning. Dessutom håller skorna på att trilla av, och jag har fått skotid på fredag, så det passar ju utmärkt.
 
Rätt eller fel? Ingen aning, men det här är det sätt jag gör det på iallafall. Tror jag..?


Kommentarer
Mormor

Ja där fick vi verkligen reda på vad du häller på med, och det var inte lite tur att du har hela dagarna på dig.Jag tycker ditt schema ser bra ut se bara till att du också får lite vila emellanåt

2014-02-16 @ 18:11:01


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0