Småmaskig ilska

Det finns något som inte bara gör mig less, utan irriterad, tjurig och rent förbannad. Och det är dessa så kallade "slow-feeding näten" och ja - jag vet att det finns folk som gillar dessa och har användning för de. Grattis till er. Såklart finns det bra och dåliga sidor med allt, men den negativa sidan river mig som en nagel i ögat för tillfället..
 
bild lånad från Google.
 
- Hästarna äter ur den mest onaturligaste vinkeln en häst kan göra, "giraff-style" där de äter på ovansidan av balen för att det är där nätet ligger tyngst, så de kommer åt maten bättre.
 
- De river med tänderna i det plastliknande nätet. De inte bara river, utan de rycker, sliter och drar. Precis som en häst ska- eller?
 
- Nätet gör inte att hästarna äter mindre, som vissa påstår. Hästarna äter lika mycket (om inte mer) med detta nät, då de istället står HELA TIDEN vid nätet, de viker inte från den.
 
- De hästarna som äter lite dåligt, äter nu katastrofalt dåligt - de som behöver äta ger upp.
 
- Hästarna äter.. förlåt.. rycker åt ett och samma håll. Summa summarum? Stärk gärna den starka sidan lite till. Precis. De får låsningar i nacke och rygg, samt är skevare än tidigare.
 
.. och så vidare.
 
När det sattes ut en bal utan nät, så visade det sig att en häst som aldrig tidigare ätit ur nät, efter två veckor i hage med nät, direkt visar ett beteende och börjar uppifrån på balen och rycker och sliter. Direkt. Hälsosamt? Snacka om präglad.
 
Och ja. Jag är sur. På stress-näten, och hets-näten.
I vanlig ordning, ta det med en nypa salt. Eller varför inte två..


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0